måndag 21 november 2011

Tacopaj á la Kajsa

Ingredienser

Deg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 400 gram köttfärs
  • 1 msk matfett
  • 1 påse taco kryddmix, 40 gram
  • 1 burk mild salsa, 350 gram
  • 2 stycken ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 stycken tomater
  • 2 dl creme fraiche
  • 2.5 dl riven ost

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop det till en deg.
  2. Kavla ut och lägg i en pajform med höga kanter. 23 cm i diameter. Nagga degen och låt den stå kallt i 30 minuter.
  3. Sätt på ugnen på 225 grader
  4. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Sänk därefter ugnen tull 200 grader.
  5. Bryn köttfärsen i matfett. Strö över kryddmixen och tillsätt salsan. Koka ihop ett par minuter.
  6. Häll färsen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över. Lägg på tomatskivor och bred över creme fraiche blandat med ost.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Bon Apetit!