Ingredienser | 4-6 portioner
Köttfärsröran
- 2 kokta potatisar
- 1 ägg
- 1 dl vatten
- 1,5 krm kryddpeppar
- 1 röd paprika
- olja till att pensla folien med
- 500 gram blandfärs
klyftpotatisen
- skala och klyfta ca 10 potatisar
- krydda dem sedan efter eget tycke och smak och sätt in det i ugnen samtidigt som köttfärsknytena
Så här gör du
- Börja med att mosa potatisen och blanda sedan ihop det med köttfärsen.
- Blanda sedan i ägget, vattnet och kryddorna ihop med färsen och potatisen. blanda det till en smidig smet som ska kännas trådig.
- Finhacka paprikan och blanda ned det i färsen.
- Klipp åtta stycken foliebitar som är ca 15x15 cm.
- Pensla olja på foliebitarna och fördela köttfärssmeten i små bullar över de åtta foliebitarna. En bulle per foliebit.
- slut formen uppåt så det liknar små knyten, men spara en öppning högst upp.
- In med det i ugnen och låt grädda i 40 minuter mitt i ugnen på 225 grader tillsammans med klyftpotatisen
- Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar