4-6 portioner
Tar ca: 1 timme att tillaga.
Ingredienser
- 250-300 gram kassler
- 2 tomater
- 4 1/2 dl ris
- 1 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 2/3 dl chilisås
- 2 dl ost
Så här gör du
- Sätt på ugnen på 225 grader
- Mät upp 9 dl vatten och häll i det i en kastrull, tillsätt en nypa salt
- Häll i riset och låt det koka upp under låg värme
- Låt riset sedan koka i minst 20 minuter eller tills vattnet kokat bort
- Skiva upp kasslern i tunna skivor
- Bred ut riset i en gratängform och fördela kasslerskivorna ovanpå så att de täcker hela formen
- Blanda grädden, mjölken och chilisåsen i en behållare och häll ut den över hela gratängen så att det kan rinna ner i riset.
- Skiva två tomater och fördela dem över hela formen
- Gratinera med osten och sedan är det bara att ställa in formen mitt i ugnen och låta den gräddas tills den är gyllenbrun.
Bon apetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar